dilluns, 14 de març del 2011

Amèrica Central

Nom: Brian Meier
Tema: Les fruites
Subtema: Contrast de cultures

Comunament s'afirma que el caimito és autòcton de l'Amèrica Central, però els eminents botànics Paul Standley i Louis Williams han declarat que no és natiu d'aquesta zona, al no trobar noms aborígens allà. L'arbre pot bé pertànyer a les Antilles. Però, està més o menys naturalitzat a baixes i mitjanes altures des del sud de Mèxic a Panamà, és especialment abundant al costat Pacífic de Guatemala, i sovint cultivada al sud, fins al nord d'Argentina i Perú. Va ser reportat per Cieza de León al Perú durant els seus viatges entre 1532 i 1550. És comú en la major part de les illes del Carib i en les Bermudes. A Haití, el caimito va ser fruita favorita del rei Christophe i la seva cort sota l'ombra d'un gran espècimen a Milot. El Departament d'Agricultura dels Estats Units va rebre llavors de Jamaica en 1904. El caimito de tant en tant es conrea en el sud de Florida i Hawaii on sembrar abans de 1901. Hi ha alguns arbres a Samoa i a Malàisia, encara que no produeixen regularment. L'arbre es conrea al sud del Vietnam i en Cambodja pels seus fruits, però més pel seu valor ornamental en l'oest d'Àfrica tropical, Zanzíbar, i les regions càlides de l'Índia. Es va introduir en Ceilan el 1802, va arribar a les Filipines, però molt més tard, i s'ha tornat molt comú, hi ha allà com un arbre en els costats de les carretera i el fruit és apreciat.



Informació treta de:

1 comentari:

  1. Com veus, aquesta imatge és massa gran per a aquest bloc, s'hauria de rectificar. Per què has triat aquesta fruita?

    ResponElimina